Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Νιώσε το "ευχαριστώ"



            Ευγνωμοσύνη. Πόσο συχνά νιώθεις το περιεχόμενο αυτής της λέξης; Πόση σημασία έχει να το νιώθεις; Τεράστια!

            Δυστυχώς, συνήθως προσπαθούμε να νιώσουμε ευγνωμοσύνη όταν ακούσουμε κάποιο άσχημο νέο που μας ταράζει. Γιατί; Γιατί τότε συνειδητοποιούμε πόσο τυχεροί είμαστε που δε συνέβη σε μας. Γιατί τότε συνειδητοποιούμε πως είμαστε καλά. Πραγματικά καλά, παρά τις προσπάθειές μας να πείσουμε τον εαυτό μας για το αντίθετο γκρινιάζοντας για το παραμικρό.

            Η ευγνωμοσύνη δεν είναι τίποτα άλλο παρά το «ευχαριστώ». Πες «ευχαριστώ», απλά πες «ευχαριστώ» για ό,τι έχεις αυτή τη στιγμή στη ζωή σου που σου προσφέρει χαρά κι ελπίδα. «Ευχαριστώ» για ό,τι είχες στο παρελθόν. «Ευχαριστώ» για ό,τι επιθυμείς στο μέλλον.

            Ναι, υπάρχουν πολλά βασικά πράγματα που θα ήθελες να έχεις και δεν τα έχεις. Υπάρχουν όμως και πολλά που ήδη έχεις! Είσαι όρθιος, με διαύγεια, ζωντανός. Μόνο αυτή τη στιγμή ζεις. Μόνο μέσα σε αυτή τη στιγμή αισθάνεσαι. Το προηγούμενο λεπτό έγινε ήδη παρελθόν και το επόμενο δεν έχει έρθει ακόμα. Το σήμερα έχει σημασία. Αν ομορφύνεις το σήμερα, θα έχεις ένα όμορφο χθες και ένα ελπιδοφόρο αύριο.

            Νιώσε ευγνωμοσύνη και πες ευχαριστώ. Αποκλείεται να μην βρεις έστω έναν λόγο για να νιώσεις ευγνώμων. Πες ευχαριστώ για το ότι βλέπεις, για το ότι περπατάς, για το ότι νιώθεις, για τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου, για τα συναισθήματα που μοιράζεσαι. Δεν είναι όλα τόσο δεδομένα.

            Και ξέρεις, η ευγνωμοσύνη λειτουργεί σαν μπούμερανγκ. Όσο πιο ευγνώμων νιώθεις, τόσο πιο πλήρης γίνεσαι. Όσο πιο πλήρης αισθάνεσαι, τόσο πιο θετική αύρα εκπέμπεις στους άλλους. Και αυτό θα λάβεις εν τέλει απ’ τους ανθρώπους γύρω σου. Απλά νιώσε το ευχαριστώ.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...