Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

"Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης" της Λένας Διβάνη


Ένα όμορφο βιβλίο που έχει να σου δώσει σημαντικά μηνύματα. Πρόκειται για την ιδιαίτερα γοητευτική ιστορία του Ζάχου, του γάτου της Λένας Διβάνη.

          Η υπόθεση ξεκινά όταν ο Ζάχος υιοθετεί τη συγγραφέα (ναι, έτσι γίνεται, μη γελιέστε, θα το καταλάβετε στην πορεία της ανάγνωσης). Αφηγητής της ιστορίας είναι ο ίδιος ο γάτος, μιας ιστορίας που έχει πολλά να σου μάθει για τις ανθρωπογατικές σχέσεις αλλά και για τον άνθρωπο γενικά. 

          Ο Ζάχος περιγράφει τη ζωή του με τη συγγραφέα, εξιστορεί περιστατικά, δείχνει την τρυφερή, τη διακριτική και την καυστική του πλευρά.  Το κυριότερο; Μας δείχνει πώς πρέπει να αγαπάμε. Ο ίδιος δίνει την ανιδιοτελή αγάπη του χωρίς εκπτώσεις. Δέχεται τους άλλους όπως είναι και μας προτρέπει να κάνουμε το ίδιο. Μέσα από την εξιστόρησή του, βλέπουμε τη ζωή του αλλά και τη σχέση του με την αγαπημένη του «δεσποσύνη» .

          Η ιστορία τελειώνει όταν σιγά σιγά τελειώνει και η ζωή του Ζάχου. Τότε όμως είναι που ο ίδιος πετυχαίνει τον σκοπό του, καταφέρνει να τρυπώσει σε ένα βιβλίο της «δεσποσύνης του» και να γίνει η μούσα της. 

          Όσοι έχετε γάτο θα μπείτε αμέσως στο νόημα, όσοι δεν έχετε… πιθανόν να θελήσετε να αποκτήσετε έναν! Τον Ζάχο πάντως θα τον αγαπήσετε! Στο τέλος, το βιβλίο θα σας αφήσει ένα δάκρυ, ίσως, και μια γλυκιά μελαγχολία. 

Φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...