Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Το 2013 γίνε ο εαυτός σου!Τί ζητάνε συνήθως οι άνθρωποι; Την τελειότητα. Τί ξεχνάνε συνήθως οι άνθρωποι; Την πεπερασμένη τους ζωή, το ότι είναι θνητοί και το ότι δε θα ζήσουν για πάντα.
Στο ταξίδι της αναζήτησης της τελειότητας (στο οποίο όλοι έχουμε βρεθεί) χανόμαστε. Άλλοι ψάχνοντας την υλική τελειότητα, άλλοι ψάχνοντας την πνευματική τελειότητα, όλοι παγιδευόμαστε σε ψεύτικες εικόνες, σε ψεύτικα πρότυπα, σε ψεύτικες ιδέες. Συνέπεια; Δεν μπορούμε να φτάσουμε απόλυτα σε αυτό που θέλουμε (και πως θα μπορούσαμε άλλωστε), απογοητευόμαστε και πολλές φορές τα παρατάμε.

Δανείζομαι τα λόγια του Tony Robbins, «Perfection is the lowest standard!».

Μέσα σ’ αυτή τη συνειδητή και ασυνείδητη αναζήτηση της τελειότητας χάνουμε τη στοιχειώδη λογική. Γινόμαστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Γινόμαστε επικριτικοί, καυστικοί και άδικοι. Και κυρίως, μιζεριάζουμε ακόμα κι όταν δεν υπάρχει λόγος.

Η κοινωνική πραγματικότητα, βέβαια, δεν βοηθά και πολύ. Δε μας δίνει έναυσμα για το αντίθετο. Ίσα ίσα μας ρίχνει ακόμα πιο κάτω. Σε κάθε κατάσταση, ωστόσο, μπορούμε να βρούμε κάτι καλό. Να νιώσουμε ο εαυτός μας. Να αισθανθούμε καλά.

Εύχομαι φέτος να το αλλάξεις αυτό. Να μην κυνηγάς την τελειότητα !

Για το 2013, εύχομαι να δώσεις πολλά στους άλλους. Πιο πολλά απ’ ότι θα πάρεις, γιατί έτσι θα νιώθεις πιο «γεμάτος». Να βρεθείς ανάμεσα σε αγάπη και σε ζεστό και όμορφο περιβάλλον. Να γνωρίσεις ανθρώπους που θα σε εμπνεύσουν και θα σε πάνε ένα βήμα παρακάτω. Να αποτελέσεις εσύ πηγή έμπνευσης και πρότυπο για τους άλλους. Να εξελιχθείς! Να πετύχεις τα όνειρά σου. Να βοηθήσεις και άλλους να τα πετύχουν! Να είσαι δημιουργικός και παραγωγικός. Να αρπάξεις ευκαιρίες! Να είσαι υγιής εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι. Να νιώθεις καθημερινά ευγνώμων γι’ αυτά που έχεις και που αισθάνεσαι. Να ζήσεις το κάθε λεπτό ουσιαστικά. Να νιώσεις έντονες συγκινήσεις.
Εύχομαι, το 2013, να γίνεις ο εαυτός σου. Αυτός που είσαι 100%. Να μη ψάχνεις την επιβεβαίωση στους άλλους, αλλά σε σένα τον ίδιο. Να μη ξεχνάς πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και πως όλα έχουν κάτι να σου μάθουν.

Να μη στοχεύεις στο τέλειο. Να στοχεύεις σ’ αυτό που ελευθερώνει την ψυχή σου!


Καλή χρονιά!


2 σχόλια:

GINA είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ!

*Eva* είπε...

Ευχαριστώ πολύ! Χρόνια πολλά :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...