Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Διάβασε ένα e-book




                        Από τις 3 μέχρι τις 9 Μαρτίου είναι για φέτος η εβδομάδα «Διάβασε ένα e-book» που ισχύει σε Ελλάδα, Κύπρο και διεθνώς. Η εβδομάδα αυτή ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια από τον Καναδά και με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Σκοπός είναι η ενημέρωση και διάδοση αυτού του εναλλακτικού τρόπου ανάγνωσης βιβλίων καθώς και η παρότρυνση όλων των φορέων στον χώρο του βιβλίου (συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοίι,βιβλιοπωλεία κλπ.), να προσφέρουν e-books σε χαμηλότερη τιμή ή ακόμα και δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Ηλεκτρονικού Αναγνώστη.

         Προσωπικά, η εμπειρία μου μετα e-books ξεκίνησε πολύ πρόσφατα και έχω ενθουσιαστεί από το πόσο έυκολο είναι να διαβάσεις τόσα πολλά βιβλία (και πολλά κλασσικά βιβλία μάλιστα) δωρεάν, είτε σε πολύ χαμηλή τιμή. Επιπλέον, το ότι μπορείς να «κουβαλάς» μια ολόκληρη βιβλιοθήκη  μαζί σου... είναι από μόνο του συναρπαστικό!

         Χωρίς φυσικά να παραιτούμαι από την κλασσική ανάγνωση του βιβλίου και την όλη τελετουργία που το συνοδεύει (μυρωδιά,ποιότητα χαρτιού κλπ), η ανάγνωση ενός e-book είναι μια ολοκαίνουργια εμπειρία που αξίζει την προσοχή μας! 

4 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) είπε...

Κι εγώ τώρα τελευταία ξεκίνησε η δική μου εμπειρία με τα e-book! Αλλά βρε παιδί μου (όπως το επισημάνεις κι εσύ η ίδια) άλλο πράγμα το κλασικό βιβλίο, που το ξεφυλλίζεις, το τσαλακώνεις, γράφεις σ' αυτό...

*Eva* είπε...

Σίγουρα, η εμπειρία του "κανονικού" βιβλίου είναι ανεκτίμητη! Αλλά και το ebook προσφέρει κάτι διαφορετικό που, και μόνο που μπορείς να κουβαλάς μαζί σου τόσα βιβλία...!

ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) είπε...

Συμφωνώ! Αυτό ειδικά με τα πολλά βιβλία... Καλό μήνα!!!

Michalis είπε...

Με τα λεξικά, τη δυνατότητα σημειώσεων, μια ολόκληρη βιβλιοθήκη μαζί μας, τα ebooks μάλλον προσφέρουν περισσότερα από το έντυπο βιβλίο.

Τα υπόλοιπα είναι ζήτημα συνήθειας, πιστεύω :)

eAnagnostis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...