Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μονάδα μέτρησης της ευτυχίας είναι η στιγμή



Είναι δύσκολο να ορίσεις τη στιγμή. Είναι δύσκολο να ορίσεις τη σκέψη. Μια σκέψη μπορεί να περάσει και να χαθεί στο χρόνο, όπως μια στιγμή. Μια στιγμή, το μικρότερο κομμάτι του χρόνου, περνά και χάνεται τόσο ανεπαίσθητα. Η σκέψη δεν είναι κάτι απτό. Η σκέψη είναι στιγμή. Σκέψεις άπειρες, όπως και στιγμές. Πολύτιμες, μοναδικές, αδιάφορες. Περνούν και φεύγουν. Κάποιες προσπαθείς να τις παγώσεις στη μνήμη σου. Σκέψεις μέσα σε εικόνες, μέσα σε φωτογραφίες. Σκέψεις μέσα σε κινήσεις, σκέψεις με σε μυρωδιές και χρώματα. Σκέψεις. Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Αυτό τις κάνει εύθραυστες, η συχνότητά τους.
          
Η σκέψη ταυτίζεται με τη στιγμή. Αποκτά αμέσως χρονική διάσταση. Σκέψη στιγμιαία, σκέψη αιώνια. Σκέψη που σταματά το χρόνο. Η σκέψη είναι στιγμή. Η στιγμή είναι χρόνος. Ο χρόνος είναι συναίσθημα. Μετριέται με λεπτά και δευτερόλεπτα για ευνόητους λόγους. Όμως ο χρόνος είναι συναίσθημα. Τον αισθάνεσαι και σε διαπερνά ανάλογα με την ψυχική σου διάσταση τη δεδομένη στιγμή. Ο χρόνος είναι συναίσθημα! Και η αλληλουχία αυτών των συναισθημάτων είναι οι στιγμές μας, είναι η ζωή μας.
        
  Όταν είσαι ευτυχισμένος τα νιώθεις όλα εύθραυστα. Για σκέψου το. Στιγμές τελειότητας που φοβάσαι μη διαλυθούν. Είσαι πραγματικά ευτυχισμένος όταν τα νιώθεις όλα εύθραυστα. Την ουσία την αγγίζεις, δεν την κρατάς. Οι στιγμές σκάνε αλλά υπήρξαν!
       
   Ευτυχία είναι να νιώθεις κάθε σου κύτταρο τόσο εύθραυστο αλλά και τόσο πλήρες ταυτόχρονα. Συμπέρασμα; Μονάδα μέτρησης της ευτυχίας είναι η στιγμή.


Ε.

3 σχόλια:

lolipopfamily είπε...

Πραγματικά υπέροχα αυτά που γράφεις.....

Unknown είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ :)

bitterchocolate είπε...

Όντως πολύ καλογραμμένο!

Διαβάζοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση μου ήρθε στο μυαλό αυτό το απόσπασμα από το ποίημα της Κικής Δημουλά "Ορισμοί":

"Χρόνος είναι
ό,τι μεσολαβεί και μετατρέπει.
Διαιρείται σε στιγμές.
Στιγμή είναι, βέβαια,
ένα τίποτα του χρόνου.
Όμως χωράει τ' αποκορυφώματα..."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...