Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

"Μικρή ιστορία της φιλοσοφίας", του Nigel WarburtonΣυγγραφέας: Nigel Warburton
Εκδόσεις: Πατάκη
Σελίδες: 303
            
            Η «Μικρή ιστορία της φιλοσοφίας» είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία, τα οποία έχουν ως στόχο να κάνουν τη φιλοσοφία προσιτή σε όλους, που έχω διαβάσει ως τώρα. Ένα εύκολο και διασκεδαστικό ανάγνωσμα για τον καθένα, είτε έχει σχέση με τη φιλοσοφία, είτε την προσεγγίζει για πρώτη φορά.
           
            Αποτελείται από 40 μικρά κεφάλαια, των 5-6 σελίδων, μέσα από τα οποία ο αναγνώστης κάνει ένα μεγάλο ταξίδι από τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα ως τον Βιτγκενστάιν, τον Πόππερ και τον Πίτερ Σίνγκερ. Το ταξίδι μεγάλο, τα νοήματα και οι θεωρίες πολλές αλλά ο Nigel Warburton καταφέρνει να δείξει στον αναγνώστη σχεδόν ολόκληρη την ακολουθία της δυτικής σκέψης χωρίς να τον κουράσει καθόλου.  
           
            Διαβάζοντας το βιβλίο, θα μάθετε για τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Επίκουρο, τους Σκεπτικούς, τον Αυγουστίνο, τον Μακιαβέλλι, τον Ντεκάρτ, τον Λοκ, τον Χομπς, τον Βολταίρο, τον Καντ, τον Χέγκελ, τον Μιλ, τον Δαρβίνο, τον Μαρξ, τον Νίτσε, τον Φρόυντ , τον Σαρτρ και άλλους. Θα ξεναγηθείτε σε πολλά ερωτήματα, στην έννοια της ευτυχίας, της ψυχής, της γνώσης, της επιστήμης, της ιδιοκτησία, της πολιτικής.

            Η «Μικρή ιστορία της φιλοσοφίας είναι ένα από τα βιβλία που συνιστώ ανεπιφύλακτα εάν σας ενδιαφέρει η φιλοσοφία και εαν θα θέλατε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...