Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - Jonathan Coe, Victoria Hislop


           Έγινε και φέτος η Διεθνής έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη και φυσικά δεν θα μπορούσα να λείπω! Για τέσσερις μέρες μπαινοέβγαινα στα δύο περίπτερα που φιλοξενούσαν την έκθεση, κοιτούσα και ξανακοιτούσα τα stands με τα άπειρα βιβλία και φυσικά δεν παρέλειψα τις αγορές μου («Ο Ξένος» του Α. Καμύ, «Ο τελευταίος χορός» και άλλα διηγήματα της V. Hislop και το «Τhe terrible privacy of Maxwell Sim» του J. Coe).



            Η έκθεση ξεκίνησε με την συνέντευξη του J. Coe . O συγγραφέας μίλησε για τα βιβλία του, για τη σχέση του με τη συγγραφή και το φόβο του να μην επαναλαμβάνεται μέσα από αυτά. Έκανε λόγο για την πολιτική κατάσταση του σήμερα καθώς και για την M. Thatcher, αντικείμενο συζήτησης που δε θα μπορούσε να παραληφθεί.  Επιπλέον, αναφέρθηκε στο νέο βιβλίο του, «Expo 58», το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στην Αγγλία και αναμένουμε να μεταφραστεί και στα ελληνικά.




            Την τελευταία μέρα, η έκθεση φιλοξένησε την αγαπημένη του κοινού, Victoria Hislop. Η συγγραφέας μίλησε για τη σχέση της με τη χώρα μας, καθώς και την έμπνευση για συγγραφή που αντλεί από αυτήν. Αναφέρθηκε σε όλες τις ελληνικές περιοχές που έχει ταξιδέψει, μιας και βρίσκεται στη χώρα μας αρκετές εβδομάδες τον χρόνο, και εξήγησε πως αντιλαμβάνεται την ελληνική κοινωνία και ζωή. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως και το επόμενο βιβλίο της θα έχει σχέση με την Ελλάδα.



 Αναμένουμε, λοιπόν,  την έκθεση του χρόνου ξανά, με πολλούς συγγραφείς και εκδηλώσεις. Προς το παρόν... έρχονται βιβλιοπαρουσιάσεις!

3 σχόλια:

Άνσια είπε...

Εξαιρετικό βιβλίο ο Ξένος, εξαιρετικός ο Καμύ.
Μου χεις τινάξει το πλάνο διαβάσματος στον αέρα, μου χεις προσθέσει τόοοοσα βιβλία στη λίστα μ' αυτά που θέλω να διαβάσω ή ξαναδιαβάσω :Ρ
Ansia

*Eva* είπε...

Χαχαχα! Σε καταλαβαίνω! Είναι η psycho πλευρά του βιβλιοφάγου να προσθέτει κι άλλα, κι άλλα, κι άαααλλα βιβλία στη λίστα του συνέχεια :-)

Άνσια είπε...

Αααχ, ναι αλλά δεν κάνει, I'm on a tight schedule, πρέπει να τελειώσω τα paperback μέχρι το Σεπτέμβριο. Φεύγω και δε μπορώ να διανοηθώ πως θα αφήσω αδιάβαστο βιβλίο πίσω. Μεγάλο άγχος, κι όλο ξεφεύγω απ' το πρόγραμμα. Έχω τρεις λίστες: To-read, Want-to-read, Αστα-στο-Kindle-και-χαλάρωσε-λίγο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...