Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

"Το βιβλίο για ταχύτερη ανάγνωση" του Tony Buzan


   Μια διαφορετική βιβλιοπαρουσίαση για ένα βιβλίο καθαρά μεθοδολογικό. Το «Βιβλίο της ταχείας ανάγνωσης» απευθύνεται  σε όλους εκείνους που θέλουν να κερδίσουν χρόνο διαβάζοντας πιο γρήγορα!

   Είτε το απαιτεί η δουλειά σας να διαβάζετε πολλά πράγματα, είτε είστε φοιτητής και έρχεστε αντιμέτωπος με μεγάλο όγκο υλικού για διάβασμα και απομνημόνευση, είτε είστε πολύ απλά βιβλιοφάγος οι μέθοδοι σε αυτό το βιβλίο μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε σημαντικά το χρόνο του διαβάσματός σας χωρίς να χάνετε τίποτα από την κατανόηση του εκάστοτε βιβλίου!

   Και λίγα λόγια για τον συγγραφέα. Ο Tony Buzan είναι αυθεντία σε ότι αφορά τη μνήμη, τον εγκέφαλο, την ταχεία ανάγνωση και τη δημιουργικότητα. Έχει επινοήσει τους «Χάρτες εγκεφάλου» (βιβλίο που διαβάζω αυτή την περίοδο και σύντομα θα κάνω βιβλιοπαρουσίαση) και επιπλέον είναι πρόεδρος του Ιδρύματος εγκεφάλου, ιδρυτής του παγκοσμίου πρωταθλήματος μνήμης και εγκεφάλου. Μια μικρή έρευνα στο internet θα σας δώσει άπειρο υλικό για τον συγγραφέα και τα βιβλία του.

   Αλλά ας επιστρέψουμε στο βιβλίο, απ’ το οποίο έχετε πολλά να πάρετε. Ένα βιβλίο χωρισμένο σε πέντε μέρη με μικρότερα κεφάλαια που το καθένα λειτουργεί ως μάθημα. Κάνοντας το αρχικό κουίζ μπορείτε να δείτε σε τί κατάσταση είστε τώρα, δηλαδή με τι ρυθμό διαβάζετε. Έπειτα και καθώς προχωρούν τα κεφάλαια θα μαθαίνετε τεχνικές και κόλπα ταχείας ανάγνωση και με τα αντίστοιχα «τεστ αυτοδιάγνωσης»  θα ελέγχετε την πρόοδό σας.
   
Δείτε το βιβλίο σαν μια σειρά μαθημάτων και αν θέλετε καλύτερα αποτελέσματα τότε προγραμματίστε αυτά τα μαθήματα. Θα σας βοηθήσει να έχετε μια σταδιακή πρόοδο. Προχωρώντας μέχρι το τέλος του βιβλίου θα έχετε αποκτήσει γνώσεις, θα έχετε μάθει νέα πράγματα και σίγουρα θα έχετε βελτιώσει την αναγνωστική σας ταχύτητα. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν πίνακες όπου μπορείτε να σημειώνετε την εξέλιξη σας και να βλέπετε την πρόοδο του εαυτού σας.

   Εάν λοιπόν θέλετε να κερδίσετε χρόνο, να αυξήσετε τη μνήμη σας και να γίνετε πιο ευφυής αυτό το βιβλίο είναι μια πολύ καλή αρχή.

   Κοστίζει γύρω στα 10-11 ευρώ και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία από της εκδόσεις  Αλκυών – Έκδοση για τη νέα χιλιετία.


Καλή ανάγνωση
Ε.

2 σχόλια:

Απόστολος είπε...

Εξαιρετική η παρουσίαση, έψαχνα πληροφορίες για το συγκεκριμένο βιβλίο.

*Eva* είπε...

Ευχαριστώ πολύ!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...